Това коментира пред журналисти в парламента Кирил Петков, съпредседател на ПГ

...
Това коментира пред журналисти в парламента Кирил Петков, съпредседател на ПГ
Коментари Харесай

Кирил Петков: Законът за борба с корупцията е ключът на България към Шенген

Това разяснява пред публицисти в парламента Кирил Петков, съпредседател на ПГ на „ Продължаваме промяната – Демократична България “ по повод приетия по-рано в пленарна зала Закон за противопоставяне на корупцията. 

 

Петков бе безапелационен, че законът е синхронизиран с представители на Европейска комисия и е бил главен аршин от страна на сътрудниците им от Нидерландия. Те не желаеха единствено да бъде признат, те желаеха да бъде признат по метод, по който и те да повярват, че ще работи. Всъщност през днешния ден показахме пред европейските ни сътрудници, че не одобряваме закони, с цел да отметнем законодателство, а вършим закони, които в действителност имат късмет  да създадат институционално битката против корупцията, добави съпредседателят на ПГ на ПП-ДБ .

 

Мисля, че всички сме уверени, че имаме потребност от промяна в службите. Степента на промяната, стъпките на промяната може да бъдат разисквани, само че действително аз мисля, че всеки ден, в който забавяме промените в службите, губим късмет България в действителност да си стъпи на краката като една страна, която има съществени институции, които се борят за нейните ползи, добави Петков, представен от Българска телеграфна агенция.

 

На въпрос дали Атанас Атанасов е подобаващ претендент за началник на Комисията за противопоставяне на корупцията и дали се отхвърля от идеята Бойко Рашков да я оглави, Петков изясни, че с признатия закон е регламентирано основаването на номинационна комисия, която да не се състои единствено от политици, което по думите му е доста значимо. Ако би трябвало тази комисия да проверява политици, то е доста значимо да сме сигурни, че хората, които се предлагат, имат необятна социална поддръжка, уточни Петков.

 

Приемането на закона през днешния ден е крачка напред, а се надявам тази инерция, която се получи, да продължи и с промяната в службите, добави той.

 

Петков разяснява и информацията от ДАНС за експулсирани непознати жители. Според него това е сигнал, че българската страна прави оценка рисковете и към този момент работи, когато се вижда, че непознати ползи стартират да въздействат на националния интерес.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР